Näringsinformation

PowerBar, pionjären inom sportnutrition, erbjuder deltagarna i Raid Uppsala sin unika sportdryck Performance Sports Drink (tidigare HydroPlus) i syfte att hjälpa dem prestera maximalt. PowerBar är originalet i branschen och har under nästan 20 år utvecklat och förfinat sina produkter i samarbete med idrottens världsstjärnor som exempelvis löparkungen Haile Gebrselassie och den sexfaldige Tour de France vinnaren Lance Armstrong. PowerBars produkter är alla mycket avancerade och gjorda för att snabbt ge dig långverkande energi, motverka muskelnedbrytning, påskynda återhämtningen samt vara skonsamma för magen.

De flesta vet vid det här laget hur viktigt det är med rätt kost såväl före loppet som under och efteråt. För att ge dig lite tips och råd gällande vad man bör tänka på inför en utmaning som RAID Uppsala, har PowerBar tagit fram nedanstående förslag. Om du är noggrann med kosten och följer det här förslaget, ökar du dina chanser till en förbättrad sluttid och en snabb återhämtning.

Dagarna före loppet

Ladda med pasta och mat rik på långsamma kolhydrater. Undvik för mycket kött och fettrika livsmedel. Drick mycket vätska för att hjälpa kroppen att lagra de kolhydrater som du får i dig.

Tävlingsdagen före loppet

Ät en lättsmält frukost som din mage är van vid cirka 3 timmar före start. Undvik grönsaker, kaffe, te och annat som är hårdsmält eller urindrivande. Ät en PerformanceTM tillsammans med 3-5dl vatten 30-60 minuter före start för ytterligare förstärkning.

Under loppet

Drick 1-2 dl sportdryck (ex Performance Sports DrinkTM) var 15:e minut. Ta en halv Performance eller en hel PowerGelTM tillsammans med vätska en gång i timmen. Var noga med att göra upp en plan gällande näringstillförsel innan loppet och följ den!

Efter loppet

Ät en ProteinPlusTM omedelbart efter målgång tillsammans med rikligt med vätska (helst sportdryck) för att påskynda din återhämtning. Ät riktig mat så snabbt som möjligt.

Övrigt

Vill du veta mer om våra produkter eller har du frågor gällande näring och idrott? Då kan du surfa in på vår hemsida där vår expertis alltid är på hugget för att ge dig den hjälp du behöver!


http://www.powerbar-europe.com/